regulacja wysokości świateł

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• regulacja wysokości świateł

fajnie fajnie, jeszcze raz gratuluje!!

regulacja wysokości świateł

co moze byc z moim samochodem bo nie dziala mi regulacja swiatel (wysokosci). najpierw cos sie stalo ze dzialala regulacja max w gore lub max w dol a teraz nic tylko slychac jak silniczki "bzykaja" to wina silniczkow czy potencjometru??

Komentarz

• Sebastian_M26
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 1823
      • Superb II (3T4)

u mnie jest coś ze stykiem i musze kabelek od reflektora ruszyć raz na jakiś czas i wtedy wszystko działa
      Seria 188KM/270Nm na 95RON

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Zamieszczone przez dlugi_5 w innym poscie
        mam maly problem ---> nie dziala mi regulacja wysokosci swiatel. co to moze byc?? czy silniczki??? czy potencjometr ??czy moze jeszcze cos innego (dodam ze w pewnym momencie przekrecania potencjometrem silniczki na ulamek sekundy sie zalaczaja). prosze o pomoc lub rade jak wyjac najlatwiej te pokretelko
        Spritmonitor.de

Komentarz

wiem wiem nie zauwazylem bo mi net siadal i myslalem ze nie dolaczylo wczesniejszego
          dzieki za podpowiedz miales racje :] wystarczylo kabelkami sie pobawic :]

Komentarz

• adik_s
            Rider
            • 2005
            • 259

a u mnie chyba silniczki padły, najpierw w jednym reflektorze a teraz już i w drugim... ;/ tzn prawy moze jeszcze i działa ale kiedyś troche go opuściłem i nie chciał sie podnieśc więc juz nie próbuje... ;/

Komentarz

• jacq
              Ambiente
              S_OCP Member
              • 2004
              • 195

W mojej skodzinie takie problemy stwierdziłem w okresie zimowym. Rozbierałem silniczki, smarowałem jakimś mazidłem ścieżkę oporowa przy silniczku i na jakiś czas pomagało. Jak się ociepliło problem zginął.
              Zobaczymy co będzie podczas kolejnej zimy. Chyba wymiana silniczków.
              pzdr.
              OII ambientna sztuka

Komentarz

• Kasiunia
                Drive
                • 2009
                • 93

Koledzy, potrzebuję podnieść nieco wysokość świecenia lewego reflektora. Pokaże ktoś jak krowie na rowie, którą śrubką się to robiło?
                Regulację wewnątrz mam na zero, a po wymianie reflektora lewa świeci mi za nisko (za blisko) i chcę ją podnieść, ale nie pamiętam, którym pokrętłem się to ustawiało i gdzie ono jest. Mile widziane jakieś zdjątko, rysunek.

Z góry dzięki...

Komentarz

• krzysiek13
                  L&K
                  • 2010
                  • 1155

to jest prawy, lewy analogicznie
                  na stacji diagnostycznej ustawią z przyrządem za 20zł jakby co
                  Załączone pliki
                  Octavia

Komentarz

• Kasiunia
                    Drive
                    • 2009
                    • 93

Dzieki!
                    Oni tak ustawia, ze swieci 2 m przed maska.
                    Prawy jest ustawiony ok, wiec lewy ustawie nieco nizej niz prawy i bedzie ok

Komentarz

Pracuję...